Intranet
Čestina
Povodí Labe, státní podnik
Víta Nejedlého 951/8, Slezské Předměstí, 500 03 Hradec Králové, +420 495 088 111, IDDS: dbyt8g2
Vyhledat na stránkách:
Domů
  Dokumenty na úvodní stránce  >  Aktuality
Aktuality
Čištění řek v Přírodním parku Orlice
Bendová Hana 16. říjen 2020
Klub dětí a mládeže Hradec Králové, z. s. uspořádal s podporou Povodí Labe v létě a na podzim roku 2020 již 13. ročník tradiční ekologické akce v Přírodním parku Orlice. Jak akce probíhala a co všechno bylo v Orlici a jejím okolí nalezeno uvádíme v přiložené zprávě.
Oprava plavební komory Kostomlátky
Bendová Hana 21. září 2020
Povodí Labe opraví na podzim letošního roku dno plavební komory Kostomlátky na labské vodní cestě. Akce si vyžádá snížení hladiny ve zdržích Hradištko a Kostomlátky. Detaily akce jsou uvedeny v přiložené tiskové zprávě.
Ve dnech 11. až 13. září 2020 bude probíhat na území města Ústí nad Labem cvičná stavba mobilních protipovodňových zábran. Podrobnosti jsou uvedeny v přiložené tiskové zprávě.
V letních měsících přibylo v InfoGalerii více než deset nových zajímavých materiálů. Můžete se například blíže seznámit s přehradami Labská, Bedřichov a Josefův Důl, stejně jako se zdymadly Veletov, Brandýs nad Labem a Nymburk. Přidali jsme také dvě prezentace s unikátními více než stoletými fotografiemi o tom, jak se stavěla přehrada Bedřichov a zdymadlo Nymburk.
Povodí Labe upozorňuje na skutečnost, že hráz přehrady Pařížov na řece Doubravě na Chrudimsku je uzavřena pro veřejnost. Další podrobnosti jsou uvedeny v přiložené zprávě.
Nová InfoGalerie Povodí Labe
Bendová Hana 17. červen 2020
Povodí Labe zve všechny návštěvníky webových stránek do nové InfoGalerie.
Výstava Voda a civilizace v Hradci Králové
Bendová Hana 11. červen 2020
Povodí Labe srdečně zve všechny zájemce na venkovní expozici Voda a civilizace, kterou pořádá společnost Medialogue ve spolupráci s Ministerstvem životního prostředí a statutárním městem Hradce Králové. Vernisáž se uskuteční 15. 6. 2020 od 16 hodin na nám. 28. října v Hradci Králové. Po slavnostním zahájení proběhne komentovaná prohlídka výstavy s jejím kurátorem prof. Mgr. Miroslavem Bártou, Dr. Expozice bude ke shlédnutí od 12. 6. do 6. 7. 2020 na náměstí 28. října v Hradci Králové.
Povodí Labe provede odstranění nánosů z Malého labského náhonu v Hradci Králové, v úseku mezi ulicí Koutníkovou a Pražskou. Důvodem akce je zlepšení podmínek pro průchod povodňových průtoků a snížení rizika zatopení přilehlých pozemků a nemovitostí. Podrobnosti o akci jsou uvedeny v přiložené tiskové zprávě.
Webová aplikace Technické památky Labsko-vltavské vodní cesty, vyvinutá Fakultou stavební ČVUT, představuje historii a současnost 324 kilometrů dlouhé vodní cesty, poskytuje tipy na turistické zajímavosti v okolí řek a nabízí i slovník odborných pojmů.
Revitalizace Rozkoš - Domkov
Bendová Hana 26. květen 2020
Povodí Labe provádí revitalizaci koryta Rozkošského potoka v místě zaústění do Domkovské zátoky jižní nádrže VD Rozkoš. Cílem revitalizace je podpora vodního a mokřadního ekosystému, vytvoření široké škály biotopů pro volně žijící zvířata a rostliny, obnova a zvýšení biodiverzity zájmového území. Zároveň dojde k posílení akumulace vody v krajině, podpoření přirozené retenční schopnosti krajiny a zlepšení ornitologické situace v prostoru nádrže Rozkoš. Detaily o revitalizaci jsou uvedeny v příloze.
Stránka 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10  ... 
Hlavní menu
Kontakty
Ústředna:
+420 495 088 111, podatelna@pla.cz
Dispečink:
+420 495 088 720, vhd@pla.cz
+420 495 088 730 - havárie
Další
Copyright © 2009 Povodí Labe - státní podnik