Intranet
Čestina
Povodí Labe, státní podnik
Víta Nejedlého 951/8, Slezské Předměstí, 500 03 Hradec Králové, +420 495 088 111, IDDS: dbyt8g2
Vyhledat na stránkách:
Domů
  Dokumenty na úvodní stránce  >  Aktuality
Aktuality
V souvislosti se zahájením vodácké sezóny provedli zaměstnanci státního podniku Povodí Labe během března a dubna kontrolu záchranných prvků, kterými jsou vybaveny některé nebezpečné jezy ve vodácky vyhledávaných lokalitách. V příloze je uveden seznam míst, kde jsou záchranné prvky umístěny.
Státní podnik Povodí Labe v souvislosti s šířící se nákazou koronavirem COVID-19 v Evropě zrušil akce pro veřejnost připravované při příležitosti Světového dne vody v březnovém termínu 2020. V případě uklidnění situace vás budeme o případném pořádání akcí pro veřejnost s předstihem informovat. Děkujeme za pochopení.
Povodí Labe připravuje opravu spárování opěrných zdí u Labe v Hradci Králové, které jsou v nevyhovujícím stavu. Po dobu opravy bude omezeno užívání náplavek u Tyršova mostu. Podrobnosti o připravované akci jsou uvedeny v přiložené tiskové zprávě.
PF 2020 a kalendář Labská vodní cesta
Bendová Hana 23. prosinec 2019
Povodí Labe přeje všem klidné prožití vánočních svátků a hodně štěstí a zdraví do nového roku. Pro příznivce vodohospodářských staveb a neobvyklých pohledů na českou krajinu přidáváme elektronickou verzi kalendáře 2020 Labská vodní cesta, který obsahuje 13 záběrů Labe z ptačí perspektivy.
V souladu s ustanovením § 16 vyhlášky č. 24/2011 Sb., o plánech povodí a plánech pro zvládání povodňových rizik, ve znění pozdějších předpisů, se zpřístupňuje návrh Předběžného přehledu významných problémů nakládání s vodami zjištěných v části mezinárodní oblasti povodí Labe/Odry na území České republiky od 20. prosince 2019 po dobu 6 měsíců (do 22. června 2020) k písemným připomínkám uživatelů vody a veřejnosti na Ministerstvu zemědělství, Ministerstvu životního prostředí a na všech krajských úřadech a u všech správců povodí, a to v listinné podobě a v elektronické podobě na jejich internetových stránkách. Podrobnosti o způsobu připomínkování naleznete v přiloženém Oznámení.
Obnova říčních ramen
Bendová Hana 18. prosinec 2019
Povodí Labe se soustavně zabývá revitalizacemi starých říčních ramen. Jak jsou vhodné lokality vybírány, kde revitalizace již proběhla, kde právě probíhá a jakým způsobem dochází k posílení ekologické i vodohospodářské funkce starých ramen je uvedeno v přiloženém článku. Téma bylo předneseno na konferenci Vodní toky 2019 v Hradci Králové a článek byl prezentován ve sborníku konference.
Povodí Labe ukončilo rekonstrukci spodních výpustí vodního díla Labská, která zvýšila možnosti ochrany území pod přehradou při povodni. Podrobnosti o akci jsou uvedeny v přiložené tiskové zprávě.
Křest knihy LABE - od pramene po Hřensko
Bendová Hana 20. listopad 2019
V sídle státního podniku Povodí Labe se ve čtvrtek 14. listopadu 2019 uskutečnil slavnostní křest knihy „LABE – od pramene po Hřensko“. Reprezentativní obrazovou publikaci sestavenou z fotografií Libora Sváčka vydalo Vydavatelství MCU z Českého Krumlova. Knihu pokřtili generální ředitel Povodí Labe Marián Šebesta, prezident Mezinárodní komise pro ochranu Labe Petr Kubala a primátor města Hradce Králové Alexandr Hrabálek.
Práce na úpravě levého břehu Labe v Jiráskových sadech v Hradci Králové mezi jezem Hučák a soutokem s Orlicí, včetně území přímo na soutoku, byly minulý týden zcela dokončeny. Podrobnější informace o celé akci včetně obrázků jsou uvedeny v přiložené zprávě.
Povodí Labe zahajuje revitalizaci ramene Labiště pod Opočínkem u obce Opočínek na Pardubicku. V rámci akce dojde vytvořením dvou brodů k částečnému zprůtočnění původního koryta Labe, bude tak umožněna trvalá a přímá komunikace ramene se současným tokem. Tento efekt bude umocněn prohloubením ramene odtěžením sedimentů a bude tak z dlouhodobého hlediska zajištěn pozitivní vliv na ekologickou stabilitu území, biodiverzitu a vodní režim krajiny. Další podrobnosti jsou uvedeny v přiložené tiskové zprávě.
Stránka ... 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20  ... 
Hlavní menu
Kontakty
Ústředna:
+420 495 088 111, podatelna@pla.cz
Dispečink:
+420 495 088 720, vhd@pla.cz
+420 495 088 730 - havárie
Další
Copyright © 2009 Povodí Labe - státní podnik