Intranet
Čestina
Povodí Labe, státní podnik
Víta Nejedlého 951/8, Slezské Předměstí, 500 03 Hradec Králové, +420 495 088 111, IDDS: dbyt8g2
Vyhledat na stránkách:
Domů
  Dokumenty na úvodní stránce  >  Aktuality
Aktuality
Obnova dvou malých vodních nádrží
Bendová Hana 27. březen 2018
V odborném časopise Vodní hospodářství, čísle 3/2018, vyšel článek "Obnova dvou malých vodních nádrží". Jedná se o MVN Barchov a MVN Králický rybník, obě akce byly zařazeny do dotačního programu "Podpora opatření na drobných vodních tocích a malých vodních nádržích" a dokládají, že je možné zlepšit technický stav vodních děl způsobem citlivým k přírodě a krajině. Článek v plném znění je v příloze.
Nové mobilní aplikace Povodí Labe
Bendová Hana 19. březen 2018
Povodí Labe zprovoznilo nové mobilní aplikace Stavy nádrží a Srážkoměrné stanice. Aplikace navazují grafikou i funkčností na mobilní aplikaci Stavy a průtoky z roku 2015 (Android 4.0 a vyšší, iOS a Windows Phone).
V průběhu podzimních a zimních měsíců byly prováděny na břehových porostech v Hradci Králové pěstební zásahy, které přispěly jak k vyšší bezpečnosti osob pohybujících se na komunikačních trasách podél řek, tak i k odstranění míst, která by mohla být potenciálním ohrožením protipovodňové ochrany města.
Při příležitosti Světového dne vody pořádá Povodí Labe exkurze na vybraných vodních dílech a na vodohospodářském dispečinku.
Tematické plavby inspekční lodí Albia
Bendová Hana 15. únor 2018
Povodí Labe, státní podnik nabízí tematické plavby inspekční lodí. Plavby jsou určené pro skupiny žáků základních škol, studenty středních a vysokých škol, odborných učilišť a odbornou veřejnost.
Povodí Labe v lednu zahájilo stavební práce na VD Les Království. Obnova národní kulturní památky je naplánována do konce srpna 2019.
VD Pěčín - předprojektová příprava
Bendová Hana 30. leden 2018
Povodí Labe zveřejnilo dokumenty zpracované v rámci předprojektové přípravy, tedy komplexní návrh přírodě blízkých opatření v povodí Zdobnice a v deficitní oblasti Pardubického a Královehradeckého kraje, variantní řešení napojení VD Pěčín na Vodárenskou soustavu východní Čechy, prognózu vývoje klimatu i jakosti vody, studii těžebních rezidui a hodnocení ichtyologických poměrů atd.
Jmenování ředitele závodu Pardubice
Bendová Hana 3. leden 2018
Na základě výběrového řízení generální ředitel státního podniku Povodí Labe ke dni 1. 1. 2018 jmenoval do funkce ředitele závodu Pardubice Ing. Petra Michalovicha. Ing. Michalovich bude zároveň vykonávat i funkci provozně-technického náměstka do doby, než bude vybrán jeho nástupce.
Na webu Povodí Labe byla dnes zveřejněna nová účelová publikace "Vodárenské zdroje severovýchodních Čech". Publikace představuje nejdůležitější vodárenské zdroje v oblasti působnosti státního podniku Povodí Labe. Její součástí je také několik informací o řešení budoucích vodárenských deficitů výstavbou vodárenské nádrže na řece Zdobnici. Publikaci najdete v příloze nebo v levém menu "Dokumenty - Účelové publikace PLa".
Záměr suché retenční nádrže na Dědině v Mělčanech získal po ročním řízení poslední doklad, výjimku ze zákazu zvláště chráněných druhů rostlin a živočichů. Na základě dohody všech dotčených stran bylo nalezeno unikátní řešení migračního zprůchodnění hráze a v tuto chvíli jsou doloženy na stavební úřad v Dobrušce veškeré doklady potřebné pro vydání územního rozhodnutí pro tuto veřejně prospěšnou stavbu. Více informací najdete v přiložené tiskové zprávě.
Stránka ... 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20  ... 
Hlavní menu
Kontakty
Ústředna:
+420 495 088 111, podatelna@pla.cz
Dispečink:
+420 495 088 720, vhd@pla.cz
+420 495 088 730 - havárie
Další
Copyright © 2009 Povodí Labe - státní podnik